Totaal Textiel

Bedrijfskleding wassen

Om elke dag netjes, fris en verzorgd op uw werk te verschijnen is het natuurlijk belangrijk dat uw werkkleding regelmatig goed wordt gewassen. Bedrijfskleding wassen gaat echter niet hetzelfde te werk als het wassen van normale kleding. Werkkleding wordt gewoonlijk namelijk viezer dan normale kleding en moet dus extra goed gereinigd worden. Bovendien heeft bedrijfskleding vaak een speciale beschermlaag gekregen die u moet beschermen tegen de gevaren op het werk. Deze beschermende laag moet uiteraard goed intact blijven, waardoor het wassen van bedrijfskleding extra aandacht en kennis vereist. Wij geven u dan ook graag wat tips hierover. Daarnaast kunt u uw bedrijfskleding uit de omgeving van Eindhoven door ons laten wassen én zelfs bedrukken. Totaal textiel is namelijk door geheel Brabant actief.

Kunt u alle bedrijfskleding wassen?

Lang niet alle bedrijfskleding mag zomaar worden gewassen. Zeker als u bijvoorbeeld met giftige of andere gevaarlijke stoffen werkt, kunt u niet zomaar de bedrijfskleding wassen in uw eigen wasmachine. Dan bestaat er namelijk een grote kans dat u de beschermende laag van de bedrijfskleding wast. Het is dus zeer belangrijk om bij uw werkgever na te vragen of u thuis uw bedrijfskleding mag wassen of dat hier een speciaal protocol voor is. Misschien wordt de bedrijfskleding gewassen op werk of wordt hier een deskundig bedrijf zoals Totaal Textiel voor ingehuurd. Door u goed te laten informeren kunnen ongewenste verrassingen of zelfs ongelukken voorkomen worden.

Temperatuur kiezen

Om goed te kunnen beschermen tegen vuil en eventuele gevaarlijke producten en situaties, is de meeste werkkleding erg sterk en stevig van ontwerp. Vaak mag u dit soort kleding op een hete temperatuur wassen, maar dat is lang niet altijd het geval. Controleer daarom eerst goed wat er staat beschreven op het kledinglabel voordat u de bedrijfskleding gaat wassen. Hierop staat namelijk de maximale temperatuur vermeld waarop de kleding mag worden gewassen. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer vuil en bacteriën van de bedrijfskleding gewassen zullen worden. Toch is het belangrijk om niet te kiezen voor een te hoge temperatuur. De kleding kan dan namelijk gaan krimpen en het is uiteraard niet fijn om te werken in te strakke bedrijfskleding. Bovendien kan een te hoge temperatuur er bij bedrijfskleding wassen voor zorgen dat de beschermende laag of finish van de kleding wordt aangetast. Bij Totaal Textiel zorgen we ervoor dat uw bedrijfskleding op de ideale temperatuur wordt gewassen, zodat de kleding zo lang mogelijk goed en mooi blijft.

TotaalTextiel - wassen kleding professionele wasautomaten

Voorwassen bedrijfskleding

Vaak is bedrijfskleding zo vies dat simpelweg één keer wassen niet genoeg is. De meeste wasmachines hebben een aanvullend programma waarmee u de bedrijfskleding kunt voorwassen. Dit programma zorgt ervoor dat de kleding al een keer gereinigd wordt, voordat u de gewone wasbeurt aanzet. Zo kunt u extra grondig bedrijfskleding wassen. Om een nog beter wasresultaat te behalen kunt u op zichtbare zweetplekken een laagje wasmiddel smeren voordat u de bedrijfskleding wast. Bij Totaal Textiel letten we altijd goed op de conditie van de bedrijfskleding en passen hierop onze wasstrategie aan.

Kleuren sorteren

Nu u weet of u de bedrijfskleding mag wassen in uw eigen wasmachine, op welke temperatuur de kleding moet worden gewassen en of u wel of niet een voorwas moet draaien, kunt u eindelijk gaan beginnen met het wassen van de bedrijfskleding. Maar er is nog één belangrijk onderdeel dat u niet mag vergeten, namelijk de bedrijfskleding op kleur sorteren. Door witte kleding en donkere kleding te scheiden van de overige kleuren voorkomt u dat de kleuren in elkaar overlopen. Bovendien blijven alle kleuren zo beter beschermd en langer mooi.

Laat uw bedrijfskleding wassen bij Totaal Textiel

Wilt u zeker weten dat uw werkkleding op de juiste manier wordt gewassen? Laat dit karwei dan over aan de experts van Totaal Textiel.  Voor het wassen van bedrijfskleding gebruiken wij speciale wasprocessen, zodat uw bedrijfskleding gegarandeerd goed schoon wordt met behoud van de kleur en beschermlaag. Voordat we de bedrijfskleding gaan wassen, worden alle kledingstukken eerst stuk voor stuk goed nagekeken en vervolgens gesorteerd. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alle werkkleding op de juiste manier wordt gerenigd. Zodra de bedrijfskleding gewassen is en dus weer schoon uit de machine komt, wordt de kleding zorgvuldig gedroogd en opgevouwen. Zo heeft u dus nergens omkijken meer naar en kunt u met een schone en frisse outfit weer de werkvloer op. Heeft u nog vragen over het wassen van bedrijfskleding? Neem dan vooral even contact met ons op. We helpen u graag verder.

Chat openen
Hallo, kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?