Totaal Textiel

Overalls

Overall betekent letterlijk “over alles”, het is een samentrekking van de Engelse woorden “over” en “all”. Op werklocaties zijn overalls ideaal omdat werknemers ze over de reguliere kleding dragen. Ze bieden uniformiteit op de werkplek en leveren praktische oplossingen in iedere professionele situatie. Bij TotaalTextiel leveren we een breed assortiment aan overalls voor uw werknemers. Bekijk direct het volledige assortiment of neem contact op voor advies op maat.

Overall of werkbroek?

Een overall is bedoeld als beschermende kleding over andere kleding. In de loop der jaren is de grens tussen overalls en werkbroeken vervaagd. Een deel van ons assortiment valt daarmee in de categorie werkbroek met bretels. Deze broeken bedekken de benen en een deel van het middenrif maar niet het gehele lichaam. Naast bescherming bieden deze broeken ook optimaal draagcomfort. Het is prettig om in deze overalls te werken zonder belemmerd te worden door een extra laag stof.

overalls totaaltextiel

Kenmerken overalls

Bij de keuze voor de juiste overall zijn er een aantal kenmerken die bepalen welk type het beste aansluit op de toepassing:

  • Pasvorm: Een ruimer model kan over kleding worden gedragen, strakkere modellen niet. Veel producten zijn uitgevoerd met elastiek voor een optimale pasvorm.
  • Kleur: Met kleur kunnen functies worden onderscheiden, de veiligheid wordt verhoogd en kleuren bieden mogelijkheden voor branding.
  • Maat: Zorg ervoor dat de maat juist is, dit bevordert de bewegingsvrijheid evenals de productiviteit en veiligheid.
  • Zakken: De meeste overalls bieden veel opbergruimte voor bijvoorbeeld duimstokken, mobiele telefoons, pennen etc.
  • Toepassing: Een verkeersregelaar moet vooral opvallen, in gevaarlijke situaties moet het materiaal mogelijk brandvertragende eigenschappen bezitten. Let goed op de toepassing in de praktijk.

Voordelen van overalls

In een aantal sectoren is het gebruik van overalls standaard, in andere bedrijfstakken is het optioneel. Wat zijn de voornaamste voordelen van deze kleding?

1. Veilig werken

De hoogste prioriteit op iedere werklocatie is veiligheid voor werknemers en omstanders. Een overall kan hier een bijdrage aan leveren op meerdere manieren. Zo kunnen (reflecterende) kleuren zorgen voor een hogere zichtbaarheid en er zijn broeken die gemaakt zijn van speciale vlamvertragende materialen om bijvoorbeeld vlammen te weren. Pasvorm speelt ook zeker een rol bij de veiligheid want een overall die niet goed zit kan voor onveilige situaties zorgen.

2. Schoon werken

Het spreekt voor zich dat werkbroeken bevorderlijk zijn voor de hygiëne. Ze beschermen onderliggende kleding en door het gebruik te beperken tot de werkplek is de kans op besmetting minimaal. De meeste werkkleding van TotaalTextiel is eenvoudig en veelvuldig te reinigen. Lees de instructies op ieder artikel voor de juiste behandeling zoals temperatuur, gebruik van wasdroger of strijken.

3. Praktisch werken

Meer zakken, meer mogelijkheden. Een goede overall biedt naast de functie als kledingstuk ook opbergruimte. Zo blijven pennen, meetlinten en mobiele telefoons niet overal liggen. De meest optimale configuratie van opbergruimte verschilt per beroep en toepassing. Zo kunnen kleppen in sommige gevallen ideaal zijn terwijl ze elders in de weg zitten.

4. Branding

Laten we ook zeker het merkimago van uw bedrijf niet vergeten. TotaalTextiel biedt overalls in diverse kleuren en kleurcombinaties. Zo is het mogelijk om de werkkleding af te stemmen op de huisstijl van de organisatie. Ook zonder logo bedrukking kan een broek in de juiste kleurstelling het merkimago benadrukken. Zo zijn uw werknemers het visitekaartje van het bedrijf.

Chat openen
Hallo, kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?