Totaal Textiel

Werklaarzen Heren

Werkschoenen zijn niet altijd voldoende. Als er gewerkt wordt in het water, modder of onder uitdagende omstandigheden dan kun je vertrouwen op een goed paar laarzen. In de categorie werklaarzen heren bij TotaalTextiel vindt u voor ieder type werk de juiste laars. Met verschillende materialen en uitvoeringen kan het lastig zijn om een keuze te maken. Lees verder voor meer informatie over werklaarzen voor heren of neem contact op met een medewerker voor meer informatie en maatwerk advies.

Werken in laarzen

Soms zijn schoenen de beste oplossing, soms klompen maar in een aantal situaties gaat er niets boven een goed paar laarzen. De werklaarzen van TotaalTextiel zijn afkomstig van gerenommeerde merken en voldoen aan de strengste eisen. Bekijk het overzicht van S-klasse laarzen verder op deze pagina. In de categorie werklaarzen heren treft u naast afwijkende maten ook andere variabele kenmerken aan. Dit zijn enkele eigenschappen van werk- en veiligheidslaarzen.

Werklaarzen Heren

Verschillende soorten Werklaarzen heren

Leer of rubber?​

Laarzen van leer en rubber zijn naast esthetische verschillen ook anders van toepassing. Als de omgeving nat is met veel (en diep) water kies dan voor rubber. Leer vormt zich wat beter naar de bouw van de gebruiker en wordt doorgaans als meer comfortabel ervaren.

Halfhoog of hoog?

Een halfhoge werklaars is hoger dan een hoge werkschoen maar lager dan een volledige laars. Als de benen geen of minder extra bescherming nodig hebben dan kan voor een halfhoge laars worden gekozen.

Bekleding of niet?

In koude situaties kan een zachte bekleding voor isolatie zorgen, in warme situaties is dit juist minder prettig. Ook kan een voering in vochtige condities snel vies worden. Bij twijfel kan een laars zonder extra voering maar met dikke sokken de beste oplossing bieden.

Welke sluiting?

In koude situaties kan een zachte bekleding voor isolatie zorgen, in warme situaties is dit juist minder prettig. Ook kan een voering in vochtige condities snel vies worden. Bij twijfel kan een laars zonder extra voering maar met dikke sokken de beste oplossing bieden.

Laten we ook zeker de maat niet vergeten. Een laars moet in allereerst groot genoeg zijn om ruimte te bieden aan de tenen. Als de voeten bekneld raken is dit niet alleen onprettig maar het kan op langere termijn voor lichamelijke klachten zorgen. Goed schoeisel helpt uitval van personeel te voorkomen. Wordt er gewerkt onder wisselende condities en temperaturen? De keuze voor dunne of dikke sokken speelt ook zeker een rol in de pasvorm.

Werklaarzen heren S-norm

Met name in de categorie veiligheidslaarzen komen de Europese S-norm S2, S3, S4 en S5 aan de orde. Werklaarzen voor heren met S2 of S3 bescherming zullen gemaakt zijn van leer terwijl S4 en S5 rubberen laarzen zijn. Is er een risico voor scherpe voorwerpen op de werklocatie? Kies dan voor S3 of S5 laarzen. Dit zijn de kenmerken per type:

 

  • S2 is gemaakt van leer met beschermende neus, antistatisch, vuil- en waterafstotend.
  • S3 is gemaakt van leer en voegt aan de kenmerken van S2 een veiligheidszool toe.
  • S4 is gemaakt van rubber met beschermende neus en ze zijn waterdicht.
  • S5 is gemaakt van rubber en heeft naast de kenmerken van S4 ook een zool die penetratie voorkomt.
Chat openen
Hallo, kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?