Naast werkschoenen voor heren is er uiteraard ook de categorie werkschoenen dames. Het voornaamste verschil is de maat, de meeste vrouwelijke werknemers hebben immers een kleinere schoenmaat. Daarnaast zijn er ook modellen en kleuren die meer aanspreken bij een specifieke doelgroep. Uiteindelijk moeten werkschoenen voor dames voldoen aan dezelfde strenge eisen die gesteld worden aan herenschoenen. TotaalTextiel levert totaaloplossingen voor bedrijfskleding binnen uw organisatie.
Werken zonder hoge hakken
In de ‘workforce’ worden vaak stoere mannen afgebeeld op de website, toch zijn er ook volop vrouwen die hun ‘mannetje staan’ en net zo hard werken naast hun mannelijke collega’s. In plaats van hoge hakken zijn werkschoenen voor dames gericht op comfort, praktische toepassing en meters maken op de werkvloer. Wat betreft de S-rating (bescherming) wordt er geen onderscheid gemaakt, toch zal de selectie in de categorie werkschoenen dames afwijken van het assortiment voor heren. Dit heeft te maken met specifieke kenmerken. Zeker met vaste krachten speelt mobiliteit een belangrijke rol, zorg dus voor goed schoeisel dat aansluit op de persoonlijke behoeften.
Kenmerken werkschoenen dames
Waar moeten goede werkschoenen aan voldoen? Dit zijn de voornaamste kenmerken die van invloed zijn op de keuze voor het juiste paar schoenen:
- Pasvorm: Schoenen die goed passen knellen niet en zorgen voor een soepele tred met minimaal risico op struikelen. Als de pasvorm goed is dan heeft dit invloed op de manier van staan wat gunstig is voor de lichaamshouding. Dit kan allerlei lichamelijke klachten helpen te voorkomen.
- Maat: De standaard maten bij werkschoenen voor dames beginnen wat kleiner dan bij herenschoenen het geval is. Mocht een vrouwelijk personeelslid toch een grote schoenmaat hebben dan kunt u gewoon in de heren categorie een kijkje nemen. Houd ook rekening met de dikte van werksokken.
- Gewicht: Vanwege de beschermende onderdelen en bouw van de werkschoen zal het gewicht toenemen. Als dit niet prettig is dan zijn er luxere modellen met lichtgewicht materialen. Dat deze opties doorgaans ook nog een leuk design hebben is dan mooi meegenomen.
- Bescherming: Niet alle werkschoenen zijn veiligheidsschoenen, vaak zullen er wel beschermende elementen zijn aangebracht. Lees verder voor de S1, 2 en 3 rating voor werkschoenen.
- Grip: Houd rekening met het vloeroppervlak en baseer hier de keuze voor de schoen op. De zool kan extra grip bieden maar een te ruw profiel is weer niet prettig in een omgeving die niet glad is.
- Stijl: Zowel dames als heren zien werkkleding toch vaak als vorm van zelfexpressie. Met een trendy paar schoenen laat je iets zien van jezelf. Daarom levert TotaalTextiel een breed scala aan modellen.

Werkschoenen dames S1, S2, S3
Wat betreft veiligheidsschoenen zijn er drie subcategorieën in de categorie werkschoenen dames te onderscheiden:
- S1 is uitgevoerd met een verstevigde neus, het materiaal is antistatisch, stookolie bestendig en de hak absorbeert energie.
- S2 biedt naast de eigenschappen van S1 tevens bescherming tegen penetratie van water.
- S3 combineert de kenmerken van S1 en S2 schoenen met als aanvulling een tussenzool die penetratie helpt te vermijden. De S1P schoenen doen hetzelfde maar zijn niet waterdicht.