Totaal Textiel

Werkschoenen Heren

Goed werk begint aan de basis. Dit geldt ook zeker voor goede werkkleding, daarom is het van belang om aandacht te besteden aan werkschoenen. Naast comfort zal bescherming ook een factor spelen en schoenen voor binnen zijn niet altijd geschikt voor gebruik buiten. In de categorie werkschoenen heren zijn er diverse subcategorieën en mogelijkheden per type. Bekijk het volledige assortiment op TotaalTextiel of neem contact op met de helpdesk voor meer informatie.

Wie de schoen past…

…trekke hem aan. Dat is niet alleen een bekend spreekwoord, wat betreft werkschoenen voor heren is het zeker van belang dat de werknemer de juiste schoenen draagt om mee te werken. De werkgever kan standaard schoeisel aanbieden of in overleg met de werknemer bepalen wat er mogelijk is. Naast de veiligheid van het personeel kan de keuze ook gevolgen hebben voor de verzekering. Controleer voor iedere afdeling en functie wat de mogelijkheden en restricties zijn. Dit betekent overigens niet dat iedereen per definitie dezelfde werkschoenen voor heren moeten dragen. Niet ieder persoon is immers hetzelfde en heeft gelijke behoeften. Schoenen moeten naast functioneel ook comfortabel zijn om in te werken.

werkschoenen heren totaaltextiel

Kenmerken werkschoenen heren

In de categorie werkschoenen heren in de webshop van TotaalTextiel wordt onderscheid gemaakt in meerdere subcategorieën. Voor alle schoenen zijn de volgende kenmerken van belang:

  • Pasvorm: Een schoen moet goed zitten. Anders riskeert de gebruiker blaren, kramp of zelfs chronische klachten. Een goede pasvorm komt ook de houding ten goede waarmee bijvoorbeeld rugklachten worden voorkomen.
  • Maat: Een maatje groter is beter dan een maat te klein, dat mag duidelijk zijn. De keuze voor sokken speelt hierbij ook een rol. Het is in ieder geval van belang dat de schoen goed blijft zitten en niet los kan schieten.
  • Gewicht: Afhankelijk van het type bescherming kan een werkschoen behoorlijk zwaar worden. Lichtere modellen met hoge mate van bescherming vallen doorgaans in een hogere prijsklasse. Werktijden evenals het aantal stappen per shift zijn bepalend in de afweging voor het type schoen.
  • Bescherming: De meest voorkomende aanduiding van bescherming is de S-schaal die loopt van 1 tot 3. Wat dit precies betekent kunt u verder op deze pagina lezen.
  • Grip: Het profiel van de zool evenals het materiaal is bepalend voor de grip op de vloer. De afweging wordt gemaakt op basis van het vloeroppervlak dat het meest van toepassing is voor de werkzaamheden.
  • Stijl: Niet alle werkschoenen lijken op werkschoenen. Er zijn steeds meer trendy modellen verkrijgbaar die nauwelijks te onderscheiden zijn van een hippe sneaker. Daarnaast is er keuze tussen hoge modellen en lage modellen of werklaarzen.

Werkschoenen heren S1, S2, S3

Er is onderscheid te maken tussen werkschoenen of veiligheidsschoenen. In de categorie werkschoenen heren zult u de aanduiding S1, S2 en S3 tegenkomen.

  • S1 heeft een verstevigde neus, de hak absorbeert energie, de schoen is antistatisch en het materiaal is stookolie bestendig.
  • S2 is naast bovenstaande eigenschappen waterafstotend met water absorberende bovenlaag.
  • S3 heeft naast de eigenschappen van S1 en S2 tevens een tussenzool om penetratie van onderaf te voorkomen. Er is ook een S1P schoen die wel penetratie voorkomt maar niet waterdicht is.
Chat openen
Hallo, kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?